Elektrische of brandstof rc vliegtuig kopen?

Als je een Rc vliegtuig koopt sta je voor de keuze koop ik een brandstof (nitro) of elektrische model, brandstof modellen zijn nog altijd het populairst, maar door dat de batterijen van elektro modellen steeds beter worden maken de elektro rc vliegtuigen momenteel een echte in haal slag. Ze hebben allebei hun voor en nadelen, hieronder vind je een gemakkelijk overzicht om je te helpen bij de keuze van jou rc vliegtuig.

 

Elektrische

Brandstof – Nitro

Start Kosten Lager – Eenvoudige, goedkope 3-kanaals vliegtuigen zijn direct beschikbaar hoger – Een basis rtf brandstof vliegtuig kost meer, met alle extra accessoires die je nodig hebt kan het totaal bedrag flink oplopen. Elektrische is een stuk goedkoper
Leren Vliegen In het algemeen is het beter op te leren vliegen, bij een club of met een mentor, maar elektro modellen vliegen langzamer en zijn gemakkelijker te vliegen dus deze kan je over het algemeen ook zelf leren vliegen Een brandstof rc vliegtuig vliegt sneller en heeft een grotere leer curve, het is belangrijk om een instructeur te vinden om te leren vliegen
Geluid Maken weinig geluid en zijn dus ideaal om overal mee te vliegen door dat je niemand lastig valt. Brandstof rc vliegtuigen zijn meestal luidruchtiger dan elektrische modellen, en zijn bijna altijd beperkt tot een aangewezen vlieg plaats of grote prive-terrein – een club lidmaatschap kan wel eens nodig zijn om te kunnen/mogen vliegen. Veel piloten vliegen het liefst met brandstof modellen voor het realistisch geluid
lopende kosten Minimaal – voor onderdelen en meestal eenvoudige reparaties Hoger – Zwaarder gewicht en hogere snelheden betekent meer schade en reparaties wanneer je neerstort, samen met de aankoop van dure brandstof, meer onderhoud, club lidgeld / en verzekering (is soms nodig bij grote modellen)
Gedoe Minimaal – laad de batterij op,Vind een park of gebruik de tuin en start met vliegen. veel piloten  laten hun rc vliegtuig in de kofferbak van de auto liggen voor een snelle vlucht tijdens de lunch of na het werk. Lastiger – Een reis naar het vlieg gebied omvat niet alleen het vliegtuig en de zender, maar ook  brandstof, de pomp, gloeiplug ontsteker en veel extra martiaal voor het vliegen.
Vlieg Tijd 6-18 minuten 12-20 minuten

 

Brandstof Modelbouw Vliegtuig

Brandstof Modelbouw Vliegtuig

De uiteindelijke  beslissing neem je op basis van je  persoonlijke voorkeuren, en de mogelijkheden om te kunnen en mogen vliegen op bepaalde plaatsen, heb je een club in de buurt of niet of misschien heb je wel een grote tuin of een privé terrein of een park in de buurt, deze zaken spelen allemaal mee in de keuzen van jou model.

Brandstof modelbouw vliegtuigen maken een stuk meer lawaai en dit zouden je buren wel eens niet op prijs kunnen stellen, ook ben je vaak beperkt tot het vliegen op een club terrein, om dat het vliegen met groten en zware brandstof rc modellen niet overal is toegestaan.

Electrische Rc Vliegtuig

Electrische Rc Vliegtuig

De kosten, als je net begint met rc vliegen is het starten met een elektrische model in de meeste gevallen de beste optie.  Op deze manier kan je voor niet al te veel geld beginnen met vliegen, en eerst eens de rc hobby verkennen zonder direct super veel geld uit te geven, het leren vliegen met een elektrische model  is gemakkelijker,  en je kan op meer plaatsen te recht. heb je jouw elektrische rc vliegtuig onder de knie en ben je verslaaft geraakt aan deze prachtige hobby, dan is de volgende stap een brandstof model.

Wij zouden het super tof vinden als je dit artikel deelt, zo dat veel meer mensen deze informatie te zien krijgen en er hopelijk mee geholpen zijn.

Post Written by