Hoe kun je een vliegtuig financieren?

Hoe kun je een vliegtuig financieren?

Als je graag modelvliegtuigen bouwt en hiermee vliegt dan wil je op een gegeven moment misschien ook je eigen rc vliegtuig kopen. De term ‘rc vliegtuig’ staat voor ‘radiografisch bestuurbaar vliegtuig’ en is geschikt voor jong en oud. De kosten voor een modelvliegtuig kunnen echter enorm oplopen en je wilt hiervoor misschien geld lenen bij de bank. Naast het feit dat je veel plezier kunt hebben van je modelvliegtuig, kan het namelijk ook een hele goede investering zijn. Misschien heb je echter al een koopwoning of andere leningen lopen en stel je jezelf regelmatig de vraag ‘Hoeveel kan ik lenen?’ Het is natuurlijk goed om dit van te voren goed uit te zoeken en de verschillende leningen ook met elkaar te vergelijken zodat je uiteindelijk de keuze voor een lening die het beste past bij jou en bij huidige leefsituatie. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden voor de financiering van jouw vliegtuig en de zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden voor leningen. 

Financiering met eigen geld

Als je een woning wilt gaan financieren en je wilt een hypotheek afsluiten kun je voor advies natuurlijk altijd terecht bij verschillende adviseurs zoals bijvoorbeeld Hypotheekwinkel. Bij het kopen van een vliegtuig ligt de situatie net even anders en zul je misschien moeten kijken of je je vliegtuig kunt financieren met eigen geld. Het kopen van een modelvliegtuig kan een hele goede investering zijn en als je zuinig bent op je vliegtuig dan het vliegtuig ook redelijk waardevast blijven. Het is wel belangrijk dat je een vliegtuig kiest dat bij jouw huidige situatie past. Als je bijvoorbeeld een beginnend vlieger bent is het niet aan te raden om een vliegtuig te kopen waar je nog niet goed mee kunt vliegen. Het zou natuurlijk enorm zonde zijn als jouw vliegtuig gelijk al schade oploopt omdat jij er op dit moment nog niet genoeg mee kunt vliegen. Laat je dus zeker van te voren informeren over welk vliegtuig bij je past. 

Een persoonlijke lening afsluiten

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor de financiering van je nieuwe vliegtuig. Een persoonlijke lening is een consumptief krediet. Het geleende bedrag wordt in één keer uitbetaald en wordt vervolgens in een aantal afgesproken termijnen weer terug betaald. Het voordeel van een persoonlijke lening is dus dat je het bedrag direct in één keer krijgt dus dat je, als je de lening verstrekt krijg,  jouw vliegtuig direct kunt aanschaffen op het moment dat jij dat wil. Houd er wel scherp rekening mee dat je over iedere aflossingstermijn een rentepercentage dient te betalen dus dat je uiteindelijk meer terugbetaalt dan het oorspronkelijke bedrag dat je geleend hebt. Het is ook zeker de moeite waard om de verschillende rentepercentages van de verschillende leningen met elkaar te vergelijken voor je een persoonlijke lening afsluit want er kan heel veel verschil tussen zitten. 

Gezamenlijk een vliegtuig aanschaffen 

Als je in omgeving meerdere mensen hebt die van modelvliegtuigen houden zoals vrienden of familie kun je ook overwegen om samen een vliegtuig aan te schaffen. Als je duidelijke afspraken maakt over het gebruik van het vliegtuig en de financiële investering die een ieder doet kun je samen veel plezier hebben van het vliegtuig en houd je de kosten een stuk lager. Het is wel heel verstandig om de gemaakte afspraken van te voren ook goed vast te leggen zodat er later nooit verwarring of onenigheid kan ontstaan over de gemaakte afspraken.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter