Hoe onderhoud je een RC vliegtuig?

Hoe onderhoud je een RC vliegtuig?

Wat is er leuker dan het maken van een tocht met je RC vliegtuig? Heb jij een speciaal terrein in de buurt, waar je met deze vliegtuigen mag vliegen? Wellicht woon je tussen de landerijen, waarbij een lokale boer het geen probleem als je diens land gebruikt voor een paar vluchten met het vliegtuig. Bij thuiskomst is het zaak het vliegtuig uitgebreid te controleren op schade, bijvoorbeeld in de vorm van slijtage aan onderdelen. Slijtage aan kritieke elementen van het RC vliegtuig zou kunnen leiden tot kortsluiting, of bijvoorbeeld tot een probleem met de besturing ervan. Waar je voor een kortsluiting normaliter elektriciens inschakelt, is het herstel ervan bij een RC vliegtuig lastiger. Hoe herken je de bron van het probleem?

Controleer de behuizing van het RC vliegtuig

Niet alleen is het belangrijk de elektronica van een RC vliegtuig na te lopen op schade en slijtage; kijk ook naar de behuizing van het vliegtuig. Zijn er krassen zichtbaar? Mogelijk ben je zonder dit in de gaten te hebben gehad tegen een object aan gevlogen. Ook bij de landing loop je het risico op schade aan het vliegtuig, wanneer er zich bijvoorbeeld een scherp voorwerp op de landingsbaan bevindt. Voor een optimale werking van het RC vliegtuig is het essentieel dat de behuizing in orde is. Voer waar nodig een reparatie uit.

Opladen van de afstandsbediening

Tot slot is het zaak om de afstandsbediening op te laden, of deze van nieuwe batterijen te voorzien. Je wilt er niet aan denken, dat het RC vliegtuig bij een volgende vlucht plotseling niet meer te bedienen valt. Het vliegtuig vliegt ongecontroleerd door, of valt op hoge snelheid uit de lucht. Het kan een nare, ernstige schade aan het vliegtuig tot gevolg hebben. Controleer ook de afstandsbediening op schade; zijn alle joysticks en knoppen nog soepel en eenvoudig te draaien of in te drukken?

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter