In deze situaties heb je een elektricien nodig

<strong>In deze situaties heb je een elektricien nodig</strong>

Heb jij je RC vliegtuig al eens volledig uit elkaar gehaald? De kans is groot dat je verrast wordt door de hoeveelheid elektronica aan boord van zo’n bestuurbaar vliegtuig. Het is niet voor niets, dat het bij een defect aan een RC vliegtuig vaak erg lastig is, de bron ervan te achterhalen. Hoe voer jij je vliegtuigonderhoud momenteel uit? Hoewel een elektricien je over het algemeen niet zal helpen bij het herstellen van schade aan een RC vliegtuig, kan diens werkwijze je wel op weg helpen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een probleem met de elektronica in een RC vliegtuig op zou kunnen lossen.

Meet de elektronica in het RC vliegtuig door

Bij een probleem met de elektriciteit in huis, zal een elektricien al snel een hulpmiddel gebruiken om het elektriciteitsnet binnen de woning door te meten. Doe dit ook bij een probleem met je RC vliegtuig. Bereikt de stroom uit de accu van het model alle onderdelen? Schroef het vliegtuig open en gebruik een tool voor het doormeten ervan. Online vind je video’s, waarin wordt uitgelegd hoe het doormeten van de elektra in z’n werk gaat.

Tip: gebruik dit moment om te controleren of je ergens losse draadjes ziet hangen. Het kan verklaren waarom het RC vliegtuig niet meer functioneert.

Voorkom een kortsluiting in huis en het RC vliegtuig Niet alleen bij een stroomstoring binnen een woning biedt een elektricien hulp; dit doet de elektricien ook bij een kortsluiting. Een kortsluiting ontstaat onder meer op het moment dat twee elektriciteitsdraden elkaar raken. Niet alleen in huis kan een kortsluiting als gevolg hiervan ontstaan; hetzelfde geldt voor het RC vliegtuig. Reden genoeg om het vliegtuig regelmatig te controleren op slijtage aan onderdelen en loszittende draadjes. Middels een soldeerapparaat kun je de schade mogelijk nog herstellen.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter