In welke situaties heb je een elektromonteur nodig?

<strong>In welke situaties heb je een elektromonteur nodig?</strong>

Bij een overbelasting van groepen in de meterkast of bijvoorbeeld bij een kortsluiting is de hulp van een elektromonteur zeer wenselijk. Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn, de oorzaak van een kortsluiting zelf te achterhalen. Het kan gaan om versleten elektriciteitskabels ergens in huis. Ook het versmelten van twee elektriciteitskabels kan een kortsluiting tot gevolg hebben. In het geval van een overbelasting van groepen in de meterkast, zorgt een elektromonteur direct voor het plaatsen van een extra groep.

Kan een elektromonteur ook ondersteuning bieden bij problemen met de elektronica in een RC vliegtuig? In dit artikel lees je er meer over.

Zelf de elektronica in het RC vliegtuig nalopen

In de basis zal een elektromonteur je niet helpen problemen met de werking van een RC vliegtuig op te lossen. Wel kun je dezelfde stappen volgen, als de stappen die een elektromonteur bij problemen in de meterkast zou zetten. Meet de elektronica in het RC vliegtuig bijvoorbeeld eens door, om te controleren of de elektrische energie uit de batterij of accu alle onderdelen van het RC vliegtuig bereikt. Er zijn handige hulpmiddelen verkrijgbaar, die je hierbij helpen.

Controleer het RC vliegtuig op schade

Tijdens het nalopen en doormeten van het RC vliegtuig is het zaak alert te zijn op mogelijke beschadigingen. Lijkt er ergens een draadje los te zitten? Is er een klein onderdeel van het RC vliegtuig afgebroken? Het zijn signalen dat het vliegtuig hersteld moet worden om hier weer mee te kunnen vliegen. In sommige gevallen herstel je de schade zelf met bijvoorbeeld een las- of soldeerapparaat; in andere gevallen moeten onderdelen volledig vervangen worden. Zeker wanneer het op de elektronica in een RC vliegtuig aankomt kan het herstel ervan lastig zijn. Op het internet vind je veel informatie over de wijze waarop onderdelen vervangen kunnen worden.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter