Je Eerste Modelbouw Vliegtuig

Cessna-182 Rc VliegtuigJe eerste modelbouw vliegtuig kan beter geen Spitfire zijn.Je zou het natuurlijk graag willen, maar je doet er niet verstandig aan om zo’n modelbouw vliegtuig direct aan te schaffen. Waarom? Je zal er de hard way achter komen dat zo’n model zonder ervaring moeilijk te besturen is en dat je waarschijnlijk met een hoop brokstukken eindigt na je eerste vlucht. Je kan het natuurlijk altijd proberen als je portemonnee er tegen kan. 😉

De beste tip die ik je kan geven is: ga eerst eens kijken bij een  club in jouw buurt. Op zo’n club zitten ervaren piloten die je zeker van alles kunnen vertellen over het aanschaffen en vliegen van een modelbouwvliegtuig.

Tevens kun je op de meeste clubs ook vlieglessen volgen, zo kun je een seizoen of soms zelf een aantal weken veilig de lucht in. Vaak hebben ze op clubs ook een lestoestel zodat je er zelf niet direct een hoeft aan te schaffen. Wil je niet direct een vliegtuig kopen of naar een club gaan, dan kan je ook eens kijken naar een rc vliegtuig simulator hiermee krijg je al vast een idee van het RC vliegen en kun je dit veilig en gemakkelijk leren.

Welk Modelbouw vliegtuig koop ik dan wel?

e beste beginnermodellen zijn hoogdekkers (zie foto hierboven); de kenmerken van een hoogdekker zijn de eenvoudig vormgegeven romp en de hoog geplaatste vleugels in een V vorm. Deze modellen vliegen stabiel en zijn vergevingsgezind. Als je een kleine stuurfout maakt, resulteert dit niet direct in een crash. Ook vliegen ze op een lager tempo zodat een foute stuurbeweging  gemakkelijk op te vangen is.Klik Hier voor een gemakkelijk overzicht van RC beginnervliegtuigen.

Samengevat

Modelvliegen is een leuke en spannende hobby, maar het is er wel een die je moet leren en veel beginners onderschatten dit nog wel eens. Laat je goed voorlichten in een club of modelbouw winkel en neem de tijd om het onder de knie te krijgen. Zo zul je jaren genieten van deze prachtige hobby, veel modellen vliegen, nieuwe vrienden maken en je zult het nooit saai hebben in al die vrije uurtjes.
 

Post Written by