Leren vliegen met een Rc vliegtuig simulator

Rc Vlieg SimulatorAls voorbereiding op het leren vliegen met  je eigen RC vliegtuig,  kun je gebruik maken van een  een rc vliegtuig simulator. Deze zijn apart te koop, maar  bij sommige duurdere sets wordt er gratis een meegeleverd. Dergelijke simulators zijn zeer realistisch en uitgebreid. De replica RC vliegtuigen zijn tot in het kleinste detail nagemaakt. Sommige simulators komen met hun eigen controller en bij andere kun je je eigen zender aansluiten met behulp van een USB kabel. Ik denk dat het niet lang meer gaat duren voordat er modellen uitkomen die draadloos werken via WiFi, dit zal je nog een realistischer gevoel geven.

De Voordelen van een Rc Vlieg Simulator

Dankzij het gebruik van een simulator leer je snel en veilig de basisprincipes  van het RC vliegen. Met de betere simulators kun je kiezen uit een grote hoeveelheid modellen in verschillende omgevingen en situaties, zoals slecht weer, bergen die je vliegroute hinderen, een moeilijk te bereiken landingsbaan en motorstoring. Deze situaties zullen we met ons RC vliegtuig niet direct meemaken, maar het helpt je allemaal in je training voor je eerst echte rc vlucht. De kans dat er dan iets mis zal gaan, is dan een stuk kleiner. Wat ik zelf een erg leuke optie vind is dat je in de meeste programma’s de RC vliegtuig modellen kunt personaliseren en ze dus op je eigen model kunt laten lijken. Dit maakt het vliegen en trainen nog realistischer en in combinatie met het gebruik van je eigen zender is de vliegervaring helemaal compleet.

Wat is het Verschil?

Natuurlijk is er een verschil tussen het werkelijk vliegen van je eigen RC vliegtuig en het gebruik van een simulator. Deze verschillen worden voornamelijk geassocieerd met visuele referenties, ‘scherptediepte’ en afstanden inschatten. RC vliegtuig simulators zijn een uitstekende steun bij het leren vliegen en als je net begint met RC vliegen doe je er zeker verstandig aan om eerst een aantal trainingsuren door te brengen op de pc zodat je de basisprincipes van het vliegen veilig kunt oefenen.

Wil jij een RC vliegtuig simulator gaan gebruiken om je voor te bereiden op het vliegen (wat ik je zeker aanraad): kijk dan eens naar de  Realflight. Deze is verkrijgbaar via Conrad. De Realflight simulator s eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je bent binnen vijf minuten  veilig  in de digitale lucht. 😉

Bezoek Conrad.be Klik Hier

 

Post Written by