Leren Rc Vliegen Deel 3 (Opstijgen)

Rc Vliegtuig Opstijgen

Opstijgen Van Af De Grond Of Uit De Hand

Als je RC vliegtuig een landingsgestel heeft en je hebt de beschikking over een vlak en open terrein met een goede ondergrond (zoals asfalt, beton, of kort gemaaid gras): stijg dan op vanaf de grond. Mis je een van deze elementen dan is het verstandiger dat je het vliegtuig uit de hand lanceert en op deze manier je vlucht begint.

Nadat je het RC vliegtuig helemaal hebt nagelopen, zoals besproken is in het vorige onderdeel pre flight check, en alles in orde is om veilig te kunnen vertrekken, plaats dan het vliegtuig met de neus tegen de windrichting in op de grond en ga achter je model staan. Start de motor, geef vol gas en laat het vliegtuig op snelheid komen al rijdende over de grond. Waarschijnlijk moet je het vliegtuig bijsturen terwijl je accelereert over de landingsbaan om het toestel in een rechte lijn te houden. Als je op snelheid bent, duw dan heel voorzichtig tegen de knuppel van het hoogteroer om los te komen van de grond. Nu zijn we in de lucht en je eerste vlucht is begonnen!.

Rc Vliegtuig: Opstijgen Van Uit de Hand

Als je met een RC vliegtuig gaat vliegen met kleine wieltjes (geldt enkel bij slechte ondergrond) of een model zonder landingsgestel, dan stijgen we op vanuit de hand, oftewel een hand launch. Via deze methode kun je veilig aan je vlucht beginnen. Het opstijgen vanuit de hand is vrij simpel,

Rc Vliegtuig  Hand Lancering

Houd het RC vliegtuig op hoofdhoogte met de vleugels recht en tegen de wind in gericht. Geef vol gas, want zodra de motor op snelheid is, geef je het toestel een stevige duw de lucht in. Zorg ervoor dat het toestel recht blijft terwijl het je hand verlaat.

Het is tevens erg belangrijk dat je het RC vliegtuig lanceert op vliegsnelheid. Namelijk als je te weinig snelheid hebt, kan het vliegtuig stilvallen in de lucht en neerstorten en dit willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Sommige beginnertoestellen vliegen van zichzelf al op een lagere snelheid, houd hier rekening mee bij het opstijgen.

 

<— Ga Terug Naar Deel 2 Pre Flight Check | Ga Verder Naar Deel 4 De Vlucht —>

 

Post Written by