Leren Rc Vliegen Deel 5 (Trimmen)

Rc Vliegtuig Trimmen

Rc Vliegtuig Trimmen

Trims op de zender

Trimmen is het afstemmen van de zender/besturing terwijl je vliegt, zodat het RC vliegtuig uit zichzelf  in een rechte lijn blijft vliegen met de stuurknuppels in een neutrale positie.

Terwijl je de eerste vlucht maakt, zul je merken dat je vliegtuig de neiging heeft om af te wijken naar links of rechts als je de stuurknuppels in de neutrale positie houdt. In de meeste gevallen wijkt het af naar links door de kracht van de motor. Door het gebruik van de trimhendeltjes op je zender, corrigeer je deze afwijking. De standen van de trimhendeltjes en de afstelling ervan, verschillen per model.

Ik kan je hiervoor dus helaas geen standaardinstellingen geven. Speel net zolang met de trims totdat je de perfecte afstelling hebt gevonden en je RC vliegtuig in neutrale positie in een rechte lijn blijft vliegen. Als je de trimhendel iets hebt verschoven, laat de stuurknuppels dan enkele seconden los en kijk hoe het vliegtuig reageert. Het doel is dat je RC vliegtuig zonder het te corrigeren in een rechte lijn blijft vliegen.

Als je trimt houd er dan rekening mee dat je dit op de halve motorsnelheid doet, maar houd natuurlijk te allen tijde genoeg snelheid om in de lucht te blijven 😉

 

  <— Ga Terug Naar Deel 4 – De Vlucht | Ga Verder naar Deel 6 – Landen —>

 

Post Written by