Werken als systeembeheerder voor vliegtuigen

Werken als systeembeheerder voor vliegtuigen

In de ICT momenteel erg veel werk te vinden dus als je een ICT achtergrond hebt en je werkt momenteel in de ICT ben je misschien wel aan het kijken naar de mogelijkheid voor een stap in je carrière. Of misschien heb je net een ICT opleiding afgerond en ben je je aan het oriënteren op de mogelijkheden voor een leuke baan. Is dat geval is het altijd interessant om online de mogelijkheden eens te gaan onderzoeken. Systeembeheerder vacatures worden op verschillende websites van verschillende bureaus aangeboden. Zo heb je alle vacatures direct bij elkaar. Als je de vacature interessant vindt kun je vaak via een link de website van het bedrijf dat de vacature open heeft staan bezoeken. Hieronder lees je meer over het werken als systeembeheerder voor vliegtuigen.

Wat is het takenpakket van een systeembeheerder vliegtuigen?

Als systeembeheerder vliegtuigen ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer van de ICT omgeving van een organisatie. Je kunt je voorstellen dat dit voor vliegtuigen een erg belangrijke taak is. Met jouw kennis en expertise zorg je ervoor dat de ICT-systemen optimaal draaien en op de beste manier gebruikt kunnen worden. Het is voor een dergelijke rol dus wel belangrijk dat je erg handig met computers bent. Dagelijks houd je je o.a. bezig met het updaten van software, zorgen voor goede systeembeveiliging, Het oplossen van storingen en het meedenken over verbeteringen van de ICT. 

Welke opleidingen heb je nodig?

Als je als systeembeheerder vliegtuigen aan de aan slag wil heb je bijvoorbeeld een HBO-bachelor Informatica nodig maar je kunt ook met een MBO studie starten in de branche. Je kunt bijvoorbeeld de mBO-3 studie netwerkbeheer of systeembeheer volgen en daarna aan de slag als servicemedewerker. Je doet dan eerst alvast werkervaring op en kunt daarna doorgroeien naar de rol van systeembeheerder vliegtuigen. Omdat je specifiek de richting van vliegtuigen kiest zul je ook bijscholing gaan volgen die hierop is gericht. Er zijn binnen dit vakgebied ook altijd veel doorgroeimogelijkheden. Zo kun je vanuit een MBO-Functie doorgroeien naar een HBO functie. Als hier een opleiding voor gevolgd moet worden wordt dit vaak gefaciliteerd door de werkgever omdat er erg veel behoefte is aan goede mensen.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter