Werken als vliegtuigmonteur 

Werken als vliegtuigmonteur 

Misschien heb jij wel een technische opleiding gevolgd en weet je sinds kort dat je heel graag vliegtuigmonteur zou willen worden. Het kan ook zijn dat je nog niet zo goed weet wat je uiteindelijk wil gaan doen met je technische opleiding en dat je al veel monteur vacatures bekeken hebt. Je interesse is gewekt en je wilt graag meer weten over werken als vliegtuigmonteur en over wat het werk precies inhoudt, maar je weet niet maar je precies moet beginnen met informatie verzamelen om uiteindelijk de juiste beslissing te kunnen nemen. In onderstaande blog vind je tips over hoe je meer te weten kan komen over het werken als vliegtuigmonteur. 

Ga in gesprek met vliegtuigmonteurs

Natuurlijk heb je al een idee over wat een vliegtuigmonteur allemaal doet. Je hebt hier vast op je opleiding ook veel over gehoord maar toch ben je benieuwd hoe de praktijk er nu precies uitziet. Als je voor het vak van vliegtuigmonteur kiest wil je immers wel zeker weten waar je aan begint. Het is dan een goed idee om eens in gesprek te gaan met mensen die het werk al doen, in jouw geval dus vliegtuigmonteurs. Zij kunnen je precies vertellen wat je te wachten staat en kunnen de leuke, maar ook de minder leuke kanten van het vak belichten. Natuurlijk kunnen zij ook veel vragen die jij hebt beantwoorden. 

Een dagje meekijken?

Als je echt wilt weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat is het natuurlijk heel interessant als je eens een dagje of een paar uur kunt meelopen met een vliegtuigmonteur. Zo kom je erachter wat het werk nu eigenlijk precies inhoudt. Om veiligheidsredenen kan dit niet altijd maar vaak is er wel de mogelijkheid om een kort kijkje te nemen op de werkvloer, bijvoorbeeld met een open dag. Maak hier dus zeker gebruik van als de mogelijkheid zich een keertje voordoet. Je kunt dan meteen kijken of de realiteit ook echt aansluit bij hetgeen jij verwacht had van het werk als vliegtuigmonteur. 

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter