Werken in de luchtvaart

Werken in de luchtvaart

Sommige mensen weten al vanaf jongs af aan dat ze in de luchtvaart willen werken. Anderen komen er op een later moment achter dat ze bijvoorbeeld, als piloot, stewardess of technicus in de luchtvaart willen werken. Maar hoe vind je nu een baan in de luchtvaart? En hoe weet je nu welke opties er zijn en welke banen in de luchtvaart aansluiten bij de opleiding die jij hebt gedaan? Je kunt altijd beginnen met online rondkijken naar de mogelijkheden voor werk in de lucht waart. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam zoek dan bijvoorbeeld op ‘luchtvaart vacatures Amsterdam’. In deze blog vind je nog meer informatie over hoe je leuk werk in de luchtvaart kunt vinden dat aansluit bij jouw opleiding.

Verdiep je in de mogelijkheden

Als je een baan wil in de luchtvaart moet je als eerste besluiten of je ook daadwerkelijk letterlijk in de lucht wilt werken, bijvoorbeeld als piloot of stewardess of dat je graag op de grond wilt werken maar wel in de luchtvaart. Bijvoorbeeld als grondstewardess, bagagemedewerker, douanier, of vliegtuigtechnicus. Het is belangrijk om te beseffen wat er ontzettend veel mogelijkheden zijn op de verschillende luchthavens. Als je bijvoorbeeld graag op Rotterdam/The Hague Airport zou willen werken zoek dan eens op ‘luchtvaart vacatures Rotterdam’. Je zult zien dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn waar je misschien zelf nog helemaal niet aan had gedacht.

Welke opleiding heb je nodig?

Voor de verschillende functies binnen de luchtvaart heb je uiteraard verschillende opleidingen nodig. Een piloot moet bijvoorbeeld op de middelbare school een vakkenpakket hebben gedaan met wiskunde op hoog niveau, natuurkunde en scheikunde. Ook moet een piloot een ogentest afleggen. Een bagagemedewerker heeft wellicht baat bij een logistieke achtergrond en een vliegtuigtechnicus moet logischerwijs een technische opleiding hebben afgerond. Afhankelijk van welke functie het is moet het een MBO of een HBO opleiding zijn. Sommige opleidingen kun je ook on the job nog volgen dus niet getreurd als je nog niet aan de juiste opleidingseisen voldoet. In de luchtvaart is enorm veel behoefte aan goede mensen dus bijscholing wordt vaak aangeboden. 

Een baan in de luchtvaart die bij je past

Als je eenmaal hebt besloten wat je precies voor functie binnen de luchtvaart wilt gaan bekleden kun je gaan kijken of het haalbaar is. Soms moet je ook voor bepaalde testen slagen om deel te mogen nemen aan de volgende sollicitatieronde. Om een goed beeld te krijgen van of de baan binnen de luchtvaart die jij zo graag wil hebben echt bij je past is het misschien een goed idee om eens een dagje mee te lopen met iemand die deze functie op dit moment bekleedt. Dit kan natuurlijk niet altijd omdat in bepaalde gevallen ook de veiligheid in het gedrang kan komen. In dat geval is het tegenwoordig erg makkelijk dat je online veel filmpjes kunt vinden over het beroep dat je wilt gaan uitoefenen. Ook is het verstandig om eens te gaan praten met iemand die het beroep momenteel al uitvoert. Deze persoon kan jou natuurlijk precies alles vertellen over hoe een dag eruit ziet en hij of zij kan al jouw brandende vragen over de functie zeker beantwoorden.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter